×Eugeni Oneguin

Eugeni Oneguin

Eugeni Oneguin


Premi Ciutat de Barcelona 2019 a la millor traducció Premi Serra d’Or 2020 a la millor traducció La primera gran novel·la russa és en vers. Venerada com l’obra mestra absoluta per tots els que vindran després —Dostoievski, Tsvetàieva, Nabókov, Dovlàtov—, fora de Rússia se l’ha llegida poc, perquè el peu forçat de la rima i del metre n’han llastat la traducció. En català faltava qui desafiés l’obstacle i traduís l’Oneguin en vers. Arnau Barios s’ho va proposar i, set anys més tard, ofereix l’obra mestra al seu públic.«Tota la literatura russa que estimem ve de Puixkin. No és tan sols la peça que articula una literatura encarcarada amb una de nova i palpitant. És un dels creadors més divertits i lluminosos d’aquells anys. La seva llengua costa de traduir, massa clara i arrelada. Per això, i en una paradoxa molt russa, el clàssic més famós a casa és potser el més desconegut a fora. L’anomenen el nostre tot. Se l’han fet seu uns i altres. Tothom hi ha trobat el que ha volgut, un rebel, un patriota, un llibertí o un visionari. El poeta Aleksandr Blok dirà l’any 1921, en un país devastat: “La nostra memòria guarda des de la infantesa un nom alegre: Puixkin. Aquest nom, aquest so ha omplert molts dies de la nostra vida.”» Arnau Barios (traductor al català d’Eugeni Oneguin)

En stock 24.95 €
Añadir a la cesta

 Recíbelo en 4 - 7 días laborables

Datos del producto

Editorial: Club Editor
ISBN: 9788473292436
Publicación: 10/2019
Formato: Rústica
Idioma: Catalán
Número de páginas: 320

Comentarios

Eugene Oneguin

Pilar Hace 2 años
Ha estat impossible descarregar-lo. Només es pot llegir online i la veritat, a mi no m’agrada llegir de la tablet, prefereixo ebook

Floria Tosca Hace 2 años
No se de donde ha salido esa frase de "No me gusta" al final de mi comentario. No la he escrito yo.

Floria Tosca Hace 2 años
Lo he podido leer desde Android y desde macOS. He disfrutado a rabiar, como siempre se disfruta con los rusos. Y aun mas con el referente de la opera de Txaikovski llenandome el cerebro con su musica.

No me gusta

Elisabeth Hace 2 años
No me gusta el formato disponible. No he podido descargar el libro. Un pdf sería mucho más sencillo y funcional.

Eugeni Oneguin

Joan Hace 2 años
No he pogut llegir-lo. No puc obrir el format

Eugeni Oneguin

d.yuste@hotmail.es Hace 2 años
no he podido leer todavia el e-book porque mi lector no acepta el formato de la descarga

Apodo

Título

Comentario

Aviso de cookies

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia de navegación y realizar tareas de analítica.