×Mundo libelista - Noticias

None


El profesor Damià Rey ha elaborado un estudio del libro "Confesiones de Jesuitas" en el que reflexiona sobre la visión de la muerte a partir de algunas de las respuestas de los sacerdotes entrevistados. Texto en catalán.

 

INTRODUCCIO I PROPÒSIT

Confesiones de Jesuitas és un llibre extens 622 pàgines on s’hi recull el testimoni de 31 jesuïtes d’arreu del món que han contestat un extens qüestionari de 33 preguntes. Val a dir que van ser molts més els jesuïtes convidats a respondre el qüestionari, però van respondre 31;  gràcies per la seva col·laboració i aportació.
Un apartat del qüestionari parla sobre “los cuatro puntos cardinales”. En parlar de l’Oest de la vida, en el punt 7, hi diu: El ocaso de su vida. ¿Qué piensa de la muerte? ¿Y del más allà?

En llegir el testimoni d’aquests jesuïtes (molts d’ells ja morts, altres d’edat avançada i pocs d’edat mitjana) m’ha impressionat què pensen i com viuen un dels fets més importants de la nostra vida (i el més inqüestionable) com és la mort. Com llegim:

no te alegres de la muerte de uno; acuérdate que todos moriremos” 
Eclesiastés 8,7

Aquest recull de testimonis  té el propòsit de veure com han entomat aquest fet tan important persones amb una gran fe, una gran saviesa i una profunditat de pensament realment admirables. Personalment sempre m’ha fascinat la intel·ligència, la generositat i l’espiritualitat  de molts jesuïtes amb els que he compartit tasca evangelitzadora,  docent i d’acompanyament espiritual. Potser ha estat la llum d’aquests testimonis que m’ha ajudat a llegir i meditar aquest llibre. Ha estat d’una gran ajuda. I no perquè vegi la mort com una realitat propera (tinc 68 anys  i estic bé) però també sóc  conscient que “tempus fugit” i que ben bé he depassat ja més de la meitat de la meva vida. Vida que està en mans de Déu i que solament Ell sap quin serà el final. Però crec que és bo reflexionar i anar preparant el moment de l’encontre definitiu amb el Senyor.


ESTRUCTURA

L’escrit el començaré amb una breu biografia de cada persona. Més tard hi transcriuré de forma literal la resposta al qüestionari.  No faré cap aportació, opinió personal i/o valoració sobre les respostes. Serà una transcripció literal del que s’hi diu.
Hi ha respostes de tota mena atenent a la personalitat, vivència i situació personal de cadascú. En el conjunt de respostes s’hi observa un fet important: d’una banda la universalitat de la Companyia i d’altra com, tot i aquesta universalitat, hi ha un fons comú, un pòsit que deixa ben patent la petjada de St. Ignasi de Loiola en totes aquestes persones que han fet del seguiment de Jesús el nord de la seva vida. El seu testimoni és realment admirable. Gràcies a tots.

...

Pots seguir llegint aquest article clicant aquí.pdf

Aviso de cookies

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia de navegación y realizar tareas de analítica.