×Mundo libelista


Pequeña reseña

Blau i Vermell

S’obre el teló. Darrere una cortina rogenca s’hi amaga la Caputxeta Vermella. Porta un cistell que, si girem la pàgina, veiem que és ple de maduixes... Ideals per fer-ne melmelada, com descobrim a la pàgina següent...

Blau i Vermell són els primers llibres de la col·lecció «Colors», una nova proposta editorial del tàndem Martí-Salomó, que seguirà amb volums dedicats al verd, el groc, el blanc i el negre.  

Per alguna raó fàcil d’endevinar, els autors han posat l’accent en la producció editorial de la franja dels 0-3 anys, una oportunitat que els intel·ligents editors de Combel han sabut aprofitar, sumant-hi la bona feina de disseny de Miquel Puig.

El plantejament ha estat organitzat i meticulós: primer un pop-up documental sobre el procés de gestació d’un infant, el Baby-pop. Després una  col·lecció com «Nit i Dia», en la línia de Xavier Deneux, buscant un sistema d’encuny mínim, resistent, però sobretot amb un sentit dins la història.  

I per acabar «Colors»: imatgiaris de cartró, de 46 pàgines, amb forma quadrada de 14 cm i de punta rodona, ideals perquè les mans petites els puguin manipular, apilar, transportar i mirar.

Però, alerta, Blau i Vermell són més que un imatgiari amb objectes estàtics per posar nom al món que envolta el bebè. La proposta és del nivell de Davant de casa meva (Joventut, 2010) de Marianne Dubuc, a l’estela del gran referent Todo un mundo (Anaya, 2003), de Katy Couprie i Antonin Louchard. El camí natural després de l’imatgiari és posar en relació els objectes representats, construint les primeres seqüències de lectura i iniciant-nos en el joc literari de l'anticipació.

Blau i Vermell comencen i acaben allà mateix, però entremig els objectes de cada doble pàgina confegeixen escenes que s’encadenen per formar una història. El fil és el color, que ens acompanya, ens obre converses i ens desperta sensacions.  

Es tanca el teló. Aplaudiments.

Relacionado

Blau Meritxell Martí Orriols

Sabies que els colors poden explicar històries? Segueix les imatges encadenades i descobriràs una paleta de colors, sensacions i emocions.

Aviso de cookies

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia de navegación y realizar tareas de analítica.